Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może wskutek tego, że wykorzystane przez nich składniki są rześkie, aromatyczne oraz odpowiednie dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także dobre i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, jednakowoż również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
kuchnia włoska Kraków
Zerknij na parę poniższych elementów, które stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, jakie pomniejszają stan zapalny.
Italian Cuisine Krakow
Pomidory z puszki
Świeże pomidory są olśniewające, niemniej jednak te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię wyeksploatowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać swobodnie), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem i obniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.